Új mobil nélkül demonstrálta kameratechnológiáját az Oppo

2017. február 28.
3.9171
dfp profilja, adatai
dfp
Az MWC kapcsán sokan úgy gondolják, hogy csak új készülékekkel jelentkeznek a gyártók, pedig számos szoftveres és egyéb technológiákat érintő bejelentést is kapunk, melyek közül az Oppo fejlesztése az idei év egyik legérdekesebb megoldása.

A vállalat ugyanis nem egy új mobil hozott a kiállításra, hanem egy új kameratechnológiát. Az "5x Dual Camera Zoom" névre keresztelt fejlesztés 5x nagyítást tesz lehetővé egy vékony házban, vagyis hiába az optikai nagyítás, nem kell óriási kameramodullal elcsúfítani a készülék hátulját.

Nézd nagyban ezt a videót!
A két kameramodulból álló fejlesztés mindössze 5,7mm vastag és rengeteg szabadalommal védi a gyártó. A megoldás titka egyébként az, hogy az egyik modul periszkóp-szerűen, függőlegesen helyezkedik el, de azt még nem tudni, hogy pontosan melyik készülékükben debütál majd, illetve azt sem, hogy mely partnerek tartanak igényt a fejlesztésre.

Elméletben jól hangzik a dolog, hiszen eddig csak kétszeres veszteségmentes nagyítással találkozhatunk a piacon, míg az Oppo ötszörös közelítést tenne lehetővé minőségromlás nélkül.
3 hozzászólás

techiii

10 hónapja, 1 hete és 3 napja

Nem semmi ez az 5-szörös nagyítás.

válasz erre

Fikarc

10 hónapja, 1 hete és 3 napja

Hű! Ez csak nekem tűnik óriási innovációnak vagy tényleg az?

válasz erre

Mordorer

10 hónapja, 1 hete és 3 napja

Ez bizony nem rossz! De úgyis lopni fogják, nem veszik meg tőlük...

válasz erre

 

új kommentek

petrovicsz profilja

petrovicsz

9 órája és 24 perce
legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink