Új macOS patch érkezett, de csak egy régi-új bugot hozott

2017. december 04.
7.4791
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Szegény Apple-nél eléggé fájhat a fejlesztők feje, ugyanis az utóbbi időben egyre több hiba van az iOS-ben és a macOS-ben is, és ha ez nem lenne elég, a patch-ek csak tovább fokozzák a problémát.

A múlt héten számoltunk be arról a kínos problémáról, melynek értelmében bárki root jogokat szerezhetett a Mac-eken, amihez elegendő volt párszor megpróbálni jelszó nélkül belépni az adminisztrátori fiókba.

Ezt a hibát orvosolta az Apple, illetve kiadott egy nyilatkozatot, amiben leírták a védekezés módját, aminek értelmében elegendő volt megváltoztatni a root felhasználónévhez tartozó jelszót, ám érkezett egy patch, szám szerint a macOS 10.13.1-es frissítés, ami telepítését követően a csomag felülírta a megoldást, így előidézve a már kivédett hátsó kaput.

Ez eléggé kínos, hiszen az ember azt várta, hogy ez a frissítés végleg megoldja ezt a kellemetlenséget, de csak újra előidézte, így ismételten el kell végezni az itt leírt terminál metódust.
4 hozzászólás

Levi87

6 éve, 11 hónapja és 3 napja

Nálam nem jött elő semmilyen plusz hiba. Nem fogadja el az eddigi root belépést.

válasz erre

CharlieFirpo

6 éve, 11 hónapja és 3 napja

Komolyan fura ami ezzel az idei iOS, macOS vonallal történik. Mintha beült volna néhány androidos közéjük fejleszteni. röhögő smiley

válasz erre

Fikarc

6 éve, 11 hónapja és 3 napja

Valamit nagyon elreszeltek ezzel a 11-es verzióval mindenhol. röhögő smiley

válasz erre

Harder

6 éve, 11 hónapja és 3 napja

Mi van ezekkel! meglepett smiley

válasz erre