Új Kernelt és Flatpak támogatást kapott a SteamOS

2017. július 27.
3.8641
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A Valve által fejlesztett SteamOS új bétát kapott, így elmondható, hogy a srácok számára nem éppen a nyaralás a legfontosabb, sokkal inkább a minél jobb felhasználói élmény elérése.

A legújabb build a 2.121-es nevet viseli, és mostantól letölthető a Brewmaster Beta Channel-jéből. Két és fél hét telt el a legutolsó publikáció óta, amelynél a Linux Kernel 4.11.8, valamint a PS kontroller bug javítás volt a fókuszban.

Ezzel szemben a mostani verziónál a szoftver másik oldalát hozták előtérbe. Amellett, hogy a Kernel ismét ugrott, a SteamOS újabb bétája elhozta a Flatpak támogatást.

Kernelből a 4.11-es szériánál maradtunk, de a 4.11.8-ról a 4.11.12-re léptünk amellyel párhuzamosan minden biztonsági frissítést is megkapott az operációs rendszer, amely a Debian Jessie csomagtárolóiban jelenleg megtalálható.

Utóbbival kapcslatban a legújabb remény felhasználói részről, hogy a csapat nemsokára átáll a legújabb Debian-ra, a Stretch névre keresztelt rendszer megoldásai ugyanis sokkal biztonságosabbak, valamint modernebbek mint a Jessie-é.
4 hozzászólás

Gólem

1 éve, 24 napja

Mondjuk ha nem 400 ezer lett volna egy Steam "konzol" lehet hogy esélye is lett volna. Viszont hogy még mindig fejlesztik, az egész meglepő.

válasz erre

VDemon

1 éve, 24 napja

Ki kéne próbálni gépen....

válasz erre

Levi87

1 éve, 24 napja

Harder írta:
Érdekes mennyire elhalt ez a projekt, pedig nem volt rossz ötlet.
Nekem inkább az fura hogy fejlesztik. Mennyien használhatják vajon?

válasz erre

Harder

1 éve, 24 napja

Érdekes mennyire elhalt ez a projekt, pedig nem volt rossz ötlet.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink