Új funkciókkal bővül az Outlook.com

2014. május 16.
7711
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Hanziness profilja, adatai
Hanziness
Nemrég a Microsoft Outlook.com weboldala mögött álló fejlesztőcsapat bejelentett néhány funkciót, melyekkel szinte teljesen automatikussá tehetik majd a felhasználók a levelezést.

Ami elsősorban kitűnik a várható újdonságok közül az a "Fejlett szűrők" funkciója lesz.

A fejlett szűrőket itt úgy kell elképzelni, hogy megadhatunk olyan paramétereket is, amikkel szinte beavatkozás nélkül kezelhetjük a teljes levelezési mappánkat. Példaként azt lehetne említeni, hogy "Jelölje meg azokat a 3 napja olvasatlan leveleket, melyeket a névjegyzékemben szereplőktől kaptam". Ez egy üzleti (vagy csak egy sokat emailező) felhasználó számára remek hír, hiszen így szépen el tudja rendezgetni a bejövő üzeneteket anélkül is, hogy bele kellene szólnia a komplikáltabb rendezési dolgokba.

Az újítások közé tartozik a hiányzó Visszavonás gomb pótlása: ezentúl ha akaratlanul törlünk egy fontos üzenetet, akkor a műveletet visszavonhatjuk és probléma megoldva. Ez az összes hasonló email műveletre érvényesül, és csoportosan is használható. Az egyszerűség kedvéért a Ctrl+Z billentyűkombináció használatát is beépítette a csapat a levelezőrendszerbe.

Beágyazott válaszablak: nem kell mostantól teljesen félretenni az emailek listáját, mert válaszolhatunk egy-egy üzenetre úgy is, hogy a beérkező üzeneteink továbbra is ott maradnak oldalt.Ez a funkció hasonlóképpen működik a Windows 8.1-es levelezőhöz (Posta alkalmazás), ott is ugyanilyen az elrendezés.

Bekerül még néhány újítás az üzenetküldést illetően is! Ahogy a képernyőképen látszik, a legutóbbi beszélgetések résztvevői a bal alsó sarokban megjelennek, így gyorsan elérheti őket a felhasználó. Ha egy ismerőssel egy adott online szolgáltatáson keresztül beszélgetsz (tegyük fel, ő Facebookon van, te az Outlook.com-on), akkor az üzenőablakból rögtön át tudsz majd ugrani egy másik szolgáltatásra (pl. fel tudod hívni Skype-on a weboldalról). A harmadik érdekesség, hogy a Személyek (Kapcsolatok) oldalon a használt szolgáltatás alapján is lehet névjegyeket szűrni, valamint az is látható lesz, hogy azt a szolgáltatást melyik ismerősünk használja éppen (értsd: ki van ott fent).

Talán épp itt volt az ideje egy kis frissítésnek az Outlooknál, ami úgy tűnik végre megérkezik nem kevés újdonsággal. Remélem minél hamarabb életbe lépnek a módosítások.
nincs még hozzászólás

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink