Új funkciók Androidon a Google kereső ?OK Google? hangutasításában

2014. március 21.
2801
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Megújult a Google kereső Android változata.

Az ?OK Google? hangalapú keresés két új funkcióval bővült: képeket illetve videókat készíthetnek a felhasználók hangparancs segítségével.

Két új funkcióval is bővült a Google hangalapú keresése Androidon: az ?OK Google, take a photo? illetve a ?take a video? paranccsal. Ha ezt az utasítást adjuk a programnak, automatikusan betölti a kameraalkalmazást. Egyelőre még csak angol, német és francia nyelven érhető el ez a lehetőség, de a magyar felhasználók is próbálgathatják, hogyan működik a gyakorlatban. Ehhez csak annyit kell tenni, hogy a készülék és a Google Kereső nyelvét azonosra állítjuk (pl. brit angol), és engedélyezzük az ?OK Google? hotword érzékelést. Ezután a keresőt megnyitva elég csak annyit mondanunk: ?take a photo?, ?take a video?, és máris elindul a kameraalkalmazás.

Az app segítségével ugyanilyen módon tudunk üzenetet, e-mail küldeni barátainknak vagy úti célt megadni. Ez utóbbinak nem sok értelme van még, hiszen egyelőre csak angolul működik, így a magyar célpontokat nem igazán ismeri fel hang alapján. A frissített verzió elérhető közvetlenül a Google Play áruházban, illetve automatikusan frissül azok készülékén, akiknek telepítve van a Gooogle Kereső. Ez a megoldás Android 4.1 vagy frissebb rendszerű készülékeken működik.
nincs még hozzászólás

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink