Új és hasznos kiterjesztés érkezett a Gnome Shell-be

2017. május 25.
3.5051
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Az igen népszerű Linux asztali környezet a Gnome nem csak amiatt vívta ki a felhasználók többségének a szeretetét, mert rendkívül ergonomikus valamint könnyen testreszabható, hanem az extra kiegészítők is nagyban hozzájárultak, melyek közül egy új, az Arc megjelenésével tovább nőhet a tábor.

A fenti magasztalás ellenére azonban nehéz mindenkinek megfelelni, így mindig akardnak olyanok akik fenntartásokkal kezelnek egyes megoldásokat. A Windows-ról áttérők többsége például ódzkodik a teljes kijelzős "start menütől", gondoljunk csak bele, hogy a Windows 8 megjelenésével bevezetett start képernyő is milyen közutálat tárgya volt.

Nekik lehet kiváló kiegészítő a Gnome Shell-hez az Arc névre keresztelt alkalmazás, amely egy klasszikus, a Windows 7-nél, bár egyesek szerint inkább a Zorin OS-nél látott indítóra hajaz megszólalásig. Miután elindult, jobb oldalt a helyi mappákat láthatjuk, bal oldalt a telepített szoftverek közt böngészhetünk, de lehetőségünk van keresésre is a beépített mezőbe való gépeléssel, sőt megtaláljuk a már ismert funkciógombokat is (pl.: kikapcsolás).

Új és hasznos kiterjesztés érkezett a Gnome Shell-be - 2. kép

4 hozzászólás

rDAVE

7 éve, 5 hónapja és 7 napja

Nem rossz, bár nekem nem kell startmenü. Pont a Win8 ébresztett rá, hogy teljesen elhanyagolható. röhögő smiley Azóta asztalt sem használok, kikapcsolom az ikonmegjelenítést. röhögő smiley Egy tálca vagy dock kell ahová kirakhatom az ikonokat, meg egy gombnyomásra elérhető kereső.

válasz erre

DarkZer0

7 éve, 5 hónapja és 7 napja

Egész pofás, tetszik.

válasz erre

VDemon

7 éve, 5 hónapja és 7 napja

Hasonlít a Win10-re, csak... Szebb. Sokkal. röhögő smiley

válasz erre

TEchie

7 éve, 5 hónapja és 7 napja

Kifejezetten szép, nagyon bejön.

válasz erre