Új Alcatel okoseszközök érkeznek a hazai piacra

2017. április 03.
3.6101
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
dfp profilja, adatai
dfp
Az Alcatel márka hosszú évek óta van már jelen a hazai piacon, nemrég pedig egy humorral átszőtt sajtóesemény keretein belül mutatták be a legújabb okosóráikat, melyek között mindenki megtalálja a hozzá illő modellt.
 

A vállalat ugyanis a férfiaknak és nőknek szánt változatok mellett készített egy gyermekeknek szánt modellt is, mely nagyjából 25 000 Ft-os áron kerül a hazai boltokba MOVE TIME Track & Talk Watch néven. Az egy töltéssel nagyjából 4 napig üzemelő praktikus kis kiegészítőbe egy nano-SIM kártyát kell elhelyeznünk és a szülő az okostelefonjára telepített applikáción keresztül elmenthet rá 10 telefonszámot, amit az óra viselője felhívhat, ellenőrizheti, hogy pontosan hol jár a gyermek, illetve fel is hívhatja vagy hangüzenetet is küldhet neki.

Mindemellett az IP65-ös szabványnak megfelelően csepp- és porálló, számolja a megtett lépéseket, mutatja az időt és megadhatunk egy "biztonságos zónát", amit ha elhagy a gyerek, akkor a szülő telefonja jelezni fog. A komolyabb külsővel megáldott MOVE TIME Smartwatch a felnőtteket célozza meg, ráadásul ezt már TCL márkanév alatt dobják piacra. Kapunk férfiasabb és nőiesebb modellt is, az ára pedig 50 000 Ft alatt lesz.

A nyomkövetős gyerek-okosóra

A nyomkövetős gyerek-okosóra


Sajnos házon belüli rendszert futtat az óra, ami számos okosórás funkciót mellőz (térkép, applikációk...), ráadásul igencsak lassúnak tűnt a bemutatón. Persze az alapvető funkciókat képes ellátni, így méri a pulzust, jelzi a bejövő értesítéseket, számolja a lépéseket és a hívásokat is lebonyolíthatjuk vele. Mindezt egy töltéssel nagyjából két napig tehetjük meg, illetve megemlítendő még az IP67-es vízállóság is. A vállalat illetékese elárulta, hogy az év második felében érkeznek az Android Wear 2.0-t futtató modellek, azok érdekesebbnek ígérkeznek.

Végezetül MOVE TRACK GPS néven egy 10 000 Ft környékén debütáló GPS követőt is bemutattak, melyet szinte bárhol hasznosíthatunk. Felcsíptethetjük kedvenc állatunk nyakörvére, elhelyezhetjük a biciklinken, csomagunkon vagy akár az autóban. Használatához itt is nano-SIM-re van szükség és az aktuális pozíció mutatásán kívül sok mindenre nem használható a termék.
3 hozzászólás

CharlieFirpo

4 éve, 1 hónapja és 13 napja

Saját oprendszer???? Miért?

válasz erre

Kisfaludy82

4 éve, 1 hónapja és 13 napja

A gyerekóra nem rossz ötlet, bár nem ők az elsők vele, viszont olcsóbbak. A többi saját oprendszerrel viszont kapufa.

válasz erre

betyár

4 éve, 1 hónapja és 13 napja

Nem túl izgalmasak.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink