Úgy tűnik, hogy az emberiség szemtanúja volt egy fekete lyuk kialakulásának!

2019. január 12.
5.9271
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
2018 júniusában a csillagászokat túlzás nélkül zavarba ejtette egy szokatlanul fényes, de roppant rövid időtartamú szupernóva, ami akkor az AT2018cow nevet kapta (röviden: The Cow), most pedig ennek kapcsán elképesztően izgalmas fejlemények érkeztek.

Konkrét bizonyítékokkal álltak elő, hogy amit akkor látott az emberiség, az nem más volt, mint egy neutroncsillag vagy feketelyuk keletkezésének pillanatai. Mindkettőt ugyebár egy hagyományos szupernóva tudja előidézni, azonban a The Cow mégis valamiben eltért a szokásostól.

Főleg az időtartamban keresendő a The Cow furcsasága, hiszen egy átlagos szupernóva két-három hét alatt éri el a maximális méretét, majd a robbanást követően pár hónap alatt szépen el is tűnik, ellenben a The Cow mindössze pár nap leforgása alatt fejlődött ki teljesen.

Dr. Raffaella Margutti tudatta a publikummal a tanulmányt, miszerint az elmélet kimondja, hogy a fekete lyukak és a neutroncsillagok egy csillag elpusztulásakor alakulnak ki, de soha nem láttuk őket közvetlenül a születésük után. Margutti úgy véli, hogy a fény, amit láttunk, a csillag külső rétegeiből származó gáz volt, amit esetleg egy fekete lyuk eseményhorizontja húzott be, vagy egy erős vonzóerővel bíró neutroncsillag.
5 hozzászólás

CharlieFirpo

5 hónapja, 2 hete és 3 napja

Hű ez nagyon fura.

válasz erre

Kisfaludy82

5 hónapja, 2 hete és 3 napja

Az igen!

válasz erre

Direktor

5 hónapja, 2 hete és 3 napja

Na ez durva főleg hogy ennyi idő után esik le nekik hogy mivan.

válasz erre

Fikarc

5 hónapja, 2 hete és 3 napja

Az kemény!

válasz erre

Ronalddo

5 hónapja, 2 hete és 3 napja

És ilyenkor hogy kilehetnek hogy nem rögzítették, nem figyeltek rá jobban.

válasz erre