Ubuntu OS érkezik a Fairphone 2-re is

2017. február 08.
4.3011
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A Canonical adta hírül, hogy az UBports közösségnek, Marius Gripsgard vezényletével sikerült portolnia az Ubuntu OS-t a Fairphone 2-es mobilra, így egy újabb eszközzel bővült a kompatibilitási lista.

Az Ubuntu mobil operációs rendszerének jövője folyamatos bizonytalanságot hordoz magában, de a napok, hetek múlásával olykor érkezik 1-2 pozitívumra okot adó momentum, amelyek közül ez a mostani is hasonló.

Arról már volt szó korábban, hogy folyamatban van a Fairphone-ra való portolás, de nem sokkal utána olyan információk láttak napvilágot, hogy az egész rendszer zsákutcában van, ám a fejlesztői vénával megáldott felhasználók nem nyugodtak, így született meg a Fairphone 2 Ubuntu Edition az UBports jóvoltából.

A csapat már sikeresen telepítette a mobil OS-t az alábbi eszközökre: OnePlus One, Nexus 5, Nexus 10, Optimus L90, Nexus 6, Oneplus X, és a céljuk, hogy minél szélesebb körben elérhető legyen a rendszer, ezzel is népszerűsítve a platformot.

Az Ubuntu-val szerelt Fairphone 2-t a február végén rendezendő MWC gálán mutatják be a nagyérdeműnek a Canonical és az UBports delegáltjai.
2 hozzászólás

Hentes

1 éve, 5 hónapja és 24 napja

Komolyabb brandeket is meg kéne már fogniuk hogy ismertebb legyen mert így ki fog fulladni...

válasz erre

Tommy

1 éve, 5 hónapja és 24 napja

Kíváncsi leszek rá. Kéne már valami új.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink