Ubuntu Mate 16.10 az Entroware eszközein

2016. október 17.
2.3381
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Múlt héten beszámoltunk róla, hogy az amerikai System76 eszközei hardveres vérfrissítésen estek át, melynek köszönhetően a hetedik generációs Intel CPU-k közül válogathatnak az ügyfelek, most pedig az angol gyökerekkel rendelkező Entroware újított, ám ők inkább szoftveres fronton.

Mint ismeretes, a Canonical múlt héten, október 13-án tette elérhetővé Ubuntu 16.10 operációs rendszerét, de már előtte is jelent meg disztribúció, amely a legújabb Ubuntu-ra építkezett - azóta pedig sokan dolgoznak azon, hogy az újdonság tulajdonságai az ő felhasználói táborukhoz is elérjenek.

Az angol Entroware-nél brand-et építenek, így nekik az a fontos, hogy az általuk előállított hardveres eszközök (pc-k, laptopok, szerverek) mindig a legfrissebb szoftverekkel rendelkezzenek, így a megvásárolni kívánt notebook-unk mellé már nem csak az LTS támogatású 16.04-et, de a még ropogós Ubuntu 16.10-et is kérhetjük.

És ha ez még nem lenne elég, a Unity felületet kevésbé kedvelő felhasználók számára is kedveskedtek, mivel Mate felülettel is elérhető az új verzió. Itt a nemrég megjelent 1.16 került integrálásra.
3 hozzászólás

PixelHero

8 éve, 1 hónapja és 3 napja

TEchie írta:
Nekem is ismeretlen gyártó, nem tudom egyáltalán itthon vannak-e! meglepett smiley
Tudtommal itthon hivatalosan nem elérhetőek az eszközeik, pontosabban kereskedelmi forgalomban nem kaphatóak.

válasz erre

TEchie

8 éve, 1 hónapja és 3 napja

Nekem is ismeretlen gyártó, nem tudom egyáltalán itthon vannak-e! meglepett smiley

válasz erre

Fikarc

8 éve, 1 hónapja és 3 napja

Nem ismertem ezt a gyártót eddig. Tök jó látni hogy mennyire terjeszkedik (lehetőségeihez mérten) a Linux, azon belül is leginkább ahz Ubuntu persze. mosolygó smiley

válasz erre