Túlóráznál Dél-Koreában? Akkor kikapcsolják a számítógépedet!

2018. március 27.
4.2771
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Annyira dübörög Dél-Koreában a gazdaság, hogy sok helyen nagy gondot okoz a túlórázás problémája, ezáltal az ázsiai ország lakói mindenkinél többet dolgoznak a világon, mintegy 2739 órát évente, ami legalább 1000 órával több a fejlett országok átlagánál.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezt az eredményt csak az állami szektorban mérték, ahol egyre komolyabb gondot okoz az állandó túlóra, hiszen hiába jó a gazdaságnak, az alkalmazottak egészsége azonban nagyon csúnyán megsínyli a dolgot, éppen ezért korábban már 68-ról 52-re mérsékelték a hetente teljesítendő maximális munkaórák számára.

Ez azonban a BBC beszámolója szerint nem volt elegendő ahhoz, hogy az emberek kevesebbet dolgozzanak, hiszen csak a túlórák száma növekedett meg, amire drasztikus megoldást talált az ország, lévén a kormány bejelentette, hogy az állami hivatalok dolgozóinak számítógépeit egyszerűen lekapcsolják majd, ha lejárt a munkaidejük.

Mivel a dél-koreai emberek között bizonyára nagy felháborodást keltene az azonnali szankció, a kormány három lépésben vezeti be az új szabályt, ezáltal először csak péntek esténként kapcsolnak ki a gépek este 8 órakor, majd áprilistól maximum fél 8-ig, májustól pedig legfeljebb 7 óráig maradhatnak bekapcsolt állapotban, amit távolról szabályoznak. Magyarul, aki többet akar dolgozni, annak egyszerűen kikapcsolják majd a gépét!
4 hozzászólás

techiii

6 éve, 7 hónapja és 3 napja

Mondjuk előtte jobb ha rájuk szólnak, hogy nyomják le a mentés gombot röhögő smiley

válasz erre

Kileah

6 éve, 7 hónapja és 3 napja

Nálunk bezzeg nem akarják lekapcsolni a gépet, még a nyolcadik túlóra után sem. röhögő smiley

válasz erre

rDAVE

6 éve, 7 hónapja és 3 napja

Harder írta:
Nem semmi hogy van ahol ez a probléma! meglepett smiley
A kelet-ázsiai kultúra a teljesítményre és korra épül, Dél-Koreára ez különösen igaz. Sajnos ez az új törvény nem sokat ér, mivel az emberek többsége máris felmentést kér. Remélem a kormány rájön arra, hogy ezt erősen kell betartatni.

válasz erre

Harder

6 éve, 7 hónapja és 3 napja

Nem semmi hogy van ahol ez a probléma! meglepett smiley

válasz erre