Túlélő üzemmódba kapcsolt a Flickr: tömeges képtörlések várhatók, ha nem fizetünk!

2018. november 08.
4.6821
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Drasztikus változásra számíthatnak a közeli jövőben a Flickr-felhasználók, a főként képtárolásra fókuszáló szolgáltató ugyanis bejelentette, hogy jövő februártól módosítanak az eddigi feltételeken, mert nem szeretnék, ha sokan csak ingyenes tárhelyként tekintetének rájuk.

Amint ugyanis ismert, a Flickr eddig gyakorlatilag bárkinek adott egyetlen regisztrációért cserébe 1TB ingyen tárhelyet, azonban rengetegen visszaéltek ezzel a lehetőséggel, így februártól legfeljebb 1000 kép tárolását engedélyezik majd a felhasználóknak, minden továbbiért azonban fizetni kell.

A képmegosztó portál ráadásul visszafelé is érvényesíti majd rendelkezését, ezáltal aki jelenleg használja az oldalt, és több százezer képet töltött már fel oda - lévén 1TB-ra azért lehet pakolni -, az februárig kap haladékot, hogy fizessen vagy lementse a fotóit, ellenkező esetben a Flickr felszólítás nélkül törli a képeket, mindössze ezer darabot hagy meg elérhető formában.

A változás hátterében egyébiránt az áll, hogy a Flickr-t tavasszal felvásárolta a SmugMug, akik egy teljesen új stratégiát dolgoztak ki a képmegosztó számára, és ennek a folyamatnak az egyik első intézkedése a mostani.
4 hozzászólás

Porthos

1 éve, 8 hónapja és 7 napja

Ezer kép azért rohadt sok...

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 8 hónapja és 7 napja

Ööööööö hát ez érdekes lépés. Kb alá is írták a szolgáltatás halálos ítéletét.

válasz erre

Levi87

1 éve, 8 hónapja és 7 napja

Korrekt. Ja nem.

válasz erre

Direktor

1 éve, 8 hónapja és 7 napja

Kicsit kemény megoldás. Felnőttek a felhasználókon, most meg kibasznak velük.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink