Túl stresszes vagy? Ints búcsút a Facebooknak!

2016. november 23.
3.9281
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A Koppenhágai Egyetem egy több mint ezer embert érintő kutatásából kiderült, hogy a közösségi média használatával olyan sok stressz ér minket, hogy ha csökkentjük például a Facebook használatát, vagy teljesen búcsút intünk neki, lényegesen nyugodtabb élet vár ránk.

A kutatók egy egyhetes teszt során arra kérték a vizsgált emberek felét, hogy éljenek ugyanolyan életet, mint eddig, ergo nézzék rendszeresen Facebook oldalukat, míg a másik csapattól azt, hogy egyáltalán ne használják a portált legalább egy hétig.

A tanulmány legnagyobb érdekessége rögtön azzal kezdődik, hogy a közösségi oldaltól eltiltott csapat közel 90 százaléka annyira függő volt, hogy konkrétan végig sem tudták csinálni a kutatást - ergo nem tudták megállni, hogy ne pillantsanak rá az oldalara -, de a maradék 10 százalék is meglepő eredményekről számolt be.

Akik ugyanis meg tudták állni a Facebook-megvonást, 90 százalékban arról beszéltek, hogy sokkal boldogabbak és kiegyensúlyozottabbak, mint korábban, sőt könnyebben tudtak feladataikra koncentrálni, gyorsabban is végeztek a dolgaikkal, sőt 20 százalékuk arról beszélt, hogy azt érezték, valóban megélik az életüket.

A tanulmány szerint egyébiránt a rendszeres Facebook-használók több mint fele sokkal könnyebben érezheti magát stresszesnek, mert a portál áttekintése során nagyobb valószínűséggel válnak rosszkedvűvé vagy dühössé egy-egy hír vagy ismerős állapotát látva.
2 hozzászólás

muki

7 éve, 11 hónapja és 23 napja

Ez rohadt szomorú. szomorú smiley

válasz erre

Mordorer

7 éve, 11 hónapja és 23 napja

De durva függők vannak! meglepett smiley

válasz erre