Túl a 10 milliárdon a DuckDuckGo

2017. január 25.
3.1621
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Nagy öröm lett úrrá a DuckDuckGo-n, hiszen a cég hivatalos bejelentése szerint, a keresések száma elérte a 10 milliárdot, ami így napi 14 milliós átlagot jelent.

Gabriel Weinberg tulajdonos, egy blogbejegyzésben számolt be a hírről, valamint arról, hogy nagyon büszke, hogy sikerült elérniük ezt a mérföldkövet, különösen azért, mert a keresések java része anonim zajlott.

A hír értékét az is tovább növeli, hogy a tavalyi évben közel 4 milliárd keresést produkáltak, ami az előző 6 milliárdhoz képest több mint 50%-os növekedés. Ezekhez a számokhoz két tényező is kellett, amelyek közül az egyik a Snowden botrány, amely kirobbanását követően lassan de biztosan nőtt az érdeklődés a DuckDuckGo iránt, valamint Trump megválasztását követően sem hagyott alább, sőt az információk alapján tovább erősödött.

Az anonimitás jegyében a vállalat 225 ezer dollárt jótékonykodott el, mindezt kilenc szervezet között osztotta szét, köztük a Sajtószabadság Alapítványnak, a Tor projektnek és a Küzdelem A Jövőért Alapítványnak. Annak ellenére, hogy ezek a számok messze elmaradnak a Google keresési adataitól, mindenképpen biztató és szép teljesítmény a DuckDuckGo csapatától.

Túl a 10 milliárdon a DuckDuckGo - 2. kép

3 hozzászólás

Kisfaludy82

7 éve, 10 hónapja és 8 napja

Jó is ez a kereső, simán előjön benne minden, a Google által blokkolt oldal. Sokszor használom.

válasz erre

Porthos

7 éve, 10 hónapja és 8 napja

De durva hogy én ezt nem is ismertem! röhögő smiley

válasz erre

TEchie

7 éve, 10 hónapja és 8 napja

A négy milliárd a hat milliárdhoz képest 50%-os növekedés? meglepett smiley Nem inkább csökkenés? kacsintó smiley

válasz erre