Tudósok szerint a felhők forrósodása még inkább felerősíti a globális felmelegedést

2021. július 22.
46.6361
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Míg azt tapasztaljuk, hogy a Föld egyre melegszik, mivel az éghajlatváltozás hatásai tovább fokozódnak, bolygónk felhői minden eddiginél forróbbá tehetik planétánkat a tudósok állítása szerint.
 

A műholdakból származó adatok elemzésének új megközelítésével egy új tanulmány tudósai azt sugallják, hogy a Föld felhői idővel súlyosbíthatják a globális felmelegedést. Ez a munka, amelyet a londoni Imperial College és az Egyesült Királyság Kelet-Angliai Egyetemének kutatói végeztek, bizonyítékokat szolgáltat, amelyek arra utalnak, hogy nagyon valószínű - körülbelül 97,5% -os valószínűséggel -, hogy a felhők felerősítik a globális fűtést.

Úgy fogalmaznak, hogy az elmúlt években egyre több bizonyíték volt arra vonatkozóan, hogy a felhők valószínűleg felerősítő hatást gyakorolnak a globális felmelegedésre, azonban az új megközelítésük lehetővé tette számukra, hogy ennek a visszacsatolási hatásnak globális értékét nyerjék ki, és csak a legjobb minőségű műholdas adatokat használják előnyben részesített bizonyítékként.
5 hozzászólás

Porthos

2 hónapja,

Na ez azért rohadt durva. Ebbe szerintem bele sem gondoltak annak idején amikor számolgatták a lehetséges hatásokat.

válasz erre

techiii

2 hónapja,

Na az király. Már a felhők is ellenünk vannak.

válasz erre

Levi87

2 hónapja,

Rendesen szétcsesztük a bolygót.

válasz erre

Kisfaludy82

2 hónapja,

Szörnyű.

válasz erre

CharlieFirpo

2 hónapja,

Baromi jó hír bassza meg.

válasz erre