Trumpék hetek óta csendben vannak a TikTok kitiltása kapcsán, a cég válaszokat akar

2020. november 11.
20.4531
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A TikTok elkezdte csapkodni az amerikai kormány ajtaját, amiért lényegében totálisan megfeledkeztek a kitiltásukról, hiszen a cég hetek óta nem hall az ügyről Trumpéktól, úgyhogy keresetet nyújtottak be az Egyesült Államok Fellebbviteli Bíróságán.

Ebben a Trump-kormány Egyesült Államok Külügyi Beruházási Bizottságának (CFIUS) felülvizsgálatát kérik, lévén teljesen vakon vannak mostanra a a küszöbön álló határidő kapcsán, amikor is ugyebár a ByteDance-nek el kell adnia az amerikai részleget nemzetbiztonsági aggályok miatt - írja a The Verge.

A CFIUS november 12-ig tűzte ki a TikTok határidejét, a TikTok pedig 30 napos meghosszabbítást kért, amit a CFIUS végzése megengedett, de semmilyen kommunikációt nem kaptak az ügyben. Jelenleg az sem egyértelmű, hogy mi történne valójában, ha letelik a határidő, és mivel most Trumpot szépen lassan leváltják az elnöki székből, így ez is lassítja a folyamatot.
4 hozzászólás

rDAVE

3 éve, 8 hónapja

inkognito írta:
Ezek is biztos megússzák most, hogy más lesz az elnök.
Nem biztos az, a kínai-amerikai ellentét elnöktől független. Az már más kérdés, hogy milyen módszerrel és milyen hatékonyan próbálkozik majd az új kormány.

válasz erre

inkognito

3 éve, 8 hónapja

Ezek is biztos megússzák most, hogy más lesz az elnök.

válasz erre

CharlieFirpo

3 éve, 8 hónapja

Nincs is rosszabb mint a bizonytalanság... Főleg, itt milliárdos bizniszről van szó.

válasz erre

Fikarc

3 éve, 8 hónapja

Reklamálnak hogy nincsenek kitiltva? röhögő smiley

válasz erre