Trump megmentené a ZTE-t

2018. május 14.
3.3971
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Azok után, hogy először beintett a ZTE-nek, majd a kínai cég felfüggesztette a termelést, az amerikai elnök, Donald Trump most megmentené a vállalatot - nyilatkozata szerint azon dolgozik, hogy mihamarabb újra munkába állhassanak a gyártósorok.

Kis előzmény, hogy az Egyesült Államok eltiltotta a ZTE-t attól, hogy amerikai beszállítói komponenseket vásároljon, ráadásul mindez hét évnyi bannolásnak felelt meg, ami így szinte teljesen ellehetetlenítette a kínaik gyártási lehetőségeit, akik így felfüggesztették azt a múlt héten.

Ez persze elég komplikált viszonyt eredményezett a két ország között, amit most Trump, valamint kínai oldalról Xi Jinping elnök próbál megoldani, előbbi úgy nyilatkozott, hogy azon dolgozik, hogy a lehető leggyorsabban helyreálljon a rend és a ZTE gyártása is tovább működhessen.

A legnagyobb probléma a gyárak bezárásával nem a ZTE, mint gyártó kiesése volt, hanem mint ZTE, aki több mint 80 ezer alkalmazottját vesztette el, így humánitárius szempontokat is figyelembevéve igyekeznek visszaadni ennek a rengeteg embernek az állását, jár a piros pont Trumpnak.
5 hozzászólás

rDAVE

8 hónapja, 3 hete és 1 napja

Nem vagyok Trump túl nagy rajongója, de nekem úgy tűnik így tervezte. Adott egy hirtelen pofont a kínai félnek, majd segítőkezet nyújt, gondolom kompromisszumokkal. Trump a tipikus amerikai, nem kopog, hanem ajtóstul beront. Ez is ilyen "nesze Kína, ezt nézd" megoldás volt.

válasz erre

Kileah

8 hónapja, 3 hete és 1 napja

Kicsit előbb kellett volna azon gondolkodni, hogy mekkora kárt okozhat a dolog. Viszont visszatáncolni már nem szabadna szerintem, már csak azért sem, mert megszegték a szabályokat, ha más is látja hogy meg lehet akkor más is meg fogja.

válasz erre

TEchie

8 hónapja, 3 hete és 1 napja

De jó fejek ******'>*******.

válasz erre

strogg

8 hónapja, 3 hete és 1 napja

Nem kellett volna hazavágni... ugye...

válasz erre

Porthos

8 hónapja, 3 hete és 1 napja

Meglepő lépés, és nem is konzekvens, de Trumptól mit vár az ember.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink