Trump és az Intel új processzorgyárakat akar nyitni Amerika-szerte

2020. május 11.
11.7531
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Bár hivatalos kommunikáció még nem történt erről, de a Wall Street Journal értesülései szerint a Trump adminisztráció javában tárgyal több nagy processzorgyártóval is, hogy további üzemeket hozzanak létre Amerika-szerte.

Az Intel az egyik ezek közül, akik konkrét tervvel álltak már elő annak érdekében, hogy még biztonságosabb keretek között tudják folytatni a gyártási procedúrát. Trumpnak az Egyesült Államok gyártásával kapcsolatban igencsak megkérdőjelezhető eredményei vannak, tehát nem olyan biztos az, hogy új amerikai processzorgyárak bukkannak majd fel.

Noha büszkélkedhet a tech szektorban elért eredményekkel, ezek között azonban voltak teljes felsülések is, min például amikor többször is hazudtak egy texasi "új" Apple-gyárról. De a Journal szerint a dolgok sokkal komolyabbak lehetnek most a processzorgyárak kapcsán, ezáltal benne van a pakliban, hogy ezúttal tényleg nagyot készül gurítani.
szerint a Trump adminisztráció javában tárgyal több nagy processzorgyártóval is, hogy további üzemeket hozzanak létre Amerika-szerte.'>
4 hozzászólás

Huginn

4 éve, 3 hónapja és 11 napja

Igen ám, de van egy kis gond az üzemlétesítésekkel azon túl, hogy nem kevés pénz felépíteni őket: az amerikai munkaerő nagyon nem annyiért dolgozik, mint a távolkeleti. Persze, így majd csökken a munkanélküliség és nem lesz szállítási költsége a termékeknek, csak azok hatványozott költségen készülnek majd...

válasz erre

rDAVE

4 éve, 3 hónapja és 11 napja

A fenti képen mit csinál? Flexszel?
BTW valószínűleg nem viccel Trump. Kína hazai CPU-kat készítget, mint a Zhaoxin, valamint egyre nő a hazai Linuxba ölt pénz és ennek eredménye, hogy több ingyenes Linux (Deepin, Ubuntu Kylin...) és már kereskedelmi Linux is van (Deepin alapú UOS, mindegyik nagy kínai cég partnere). Valószínűleg egyre nagyobb lesz a tech szakadék a két ország között. Ráadásul most rekord magas az USA munkanélkülisége, jól jönne az az Intel gyár.

válasz erre

Kisfaludy82

4 éve, 3 hónapja és 11 napja

Miután Kínával ****akodnak, a gyártásnak meg menni kell, így valamit lépni kell.

válasz erre

Gólem

4 éve, 3 hónapja és 11 napja

Kénytelenek nyitni ha meg akarnak felelni a politikai elvárásoknak.

válasz erre