TPM támogatással ellátott Linux laptopot dobott piacra a Purism

2018. február 28.
2.5091
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A Purism névre hallgató céget már nem kell bemutatnunk az oldalunkon, hiszen a biztonságra törekvő megoldásaik zseniálisak, most pedig végre kiadták az első laptopjukat TPM támogatással ellátva.

A Purism már egy ideje értékesíti a biztonság orientált Librem 13 és 15 névre hallgató laptopjait, amelyekről azt kell tudni, hogy a PureOS operációs rendszer fut rajtuk, ami dizájban és struktúrában is a felhasználói biztonságot helyezi a fókuszba, mindezt Debian alapokon.

A hónap elején már továbbgondolták ezt a megoldást, és így sikeresen integrálták a coreboot komponenst a PureOS-be, amelyet sokan talán LinuxBIOS néven ismernek. A mai napon azonban újra emeltek a téten, hiszen sikeresen abszolválták azon feladatukat, mely szerint hamarosan TPM támogatással érkeznek az eszközeik.

Ennek, a coreboot-nak valamint a Trammel Hudson's Head firmware-nek köszönhetően a felhasználók figyelemmel követhetik a boot folyamatot, így látva, hogy a rendszerindítással milyen szoftverek indulnak el a gépen, amivel a legkisebb paranoiát is ki tudják küszöbölni.
3 hozzászólás

Harder

10 hónapja, 1 hete és 2 napja

Nem rossz, letisztult, szép gép, passzol hozzá az OS is. Üt!

válasz erre

CharlieFirpo

10 hónapja, 1 hete és 2 napja

Mondjuk ez alapnak kéne hogy legyen...

válasz erre

VDemon

10 hónapja, 1 hete és 2 napja

De szép gép!

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink