Továbbra sincs változás, az 123456 még mindig a legnépszerűbb és ezáltal legsebezhetőbb jelszó

2019. április 23.
3.2301
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A brit NCSC legújabb felmérésére hivatkozva a CNN nyilvánosságra hozta, hogy dacára a számtalan biztonsági problémának és szivárgásnak, az emberek továbbra is magasról tesznek saját digitális protekciójukra a megfelelő jelszó kiválasztásával.

Az Egyesült Királyság kibervédelmi központja szerint ugyanis még mindig az 123456 a legnépszerűbb, és emiatt a legkevésbé biztonságos jelszó a világhálón, amit több mint 23 millió ember használ arra, hogy megóvja privát dolgait az interneten, de az 123456789 is felkerült a dobogóra - közel 8 millióan választották ezt -, míg a bronzérmet a qwerty kifejezés nyerte el több mint 3 millió felhasználó által.

A lap beszámolója szerint a fentiek ömlesztve érvényesek csak, ha viszont tematizáljuk a jelszavakat, a hírességek közül a blink182 zenekarnév a leggyakoribb jelszóválasztás, és míg a kitalált karakterek közül superman viszi a prímet, a focicsapatok közül a liverpool került az élre.
hivatkozva a CNN nyilvánosságra hozta, hogy dacára a számtalan biztonsági problémának és szivárgásnak, az emberek továbbra is magasról tesznek saját digitális protekciójukra a megfelelő jelszó kiválasztásával.'>
4 hozzászólás

inkognito

5 éve, 5 hónapja és 8 napja

Jaj istenem, tényleg ilyen sokan megadják még mindig ezt jelszónak?! meglepett smiley

válasz erre

Fikarc

5 éve, 5 hónapja és 8 napja

Én se vagyok valami jó jelszavazásból de ilyeneket sosem adnék meg! röhögő smiley

válasz erre

Porthos

5 éve, 5 hónapja és 8 napja

Ez komolyan hihetetlen! röhögő smiley

válasz erre

rDAVE

5 éve, 5 hónapja és 8 napja

A magyar qwertz már úgyis kifog a hackereken. röhögő smiley A blink182 meg a kétezres évek környékén volt menő, teljesen biztonságos manapság jelszónak, úgyse gondol arra senki. röhögő smileyröhögő smiley

válasz erre