Továbbra sem túl népszerű Kínában a Samsung

2017. december 07.
1.2291
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Miközben a világ legtöbb régiójában a Samsung elképesztő népszerűségnek örvend, és uralja a piacot, addig a The Verge beszámolója szerint Kínában egészen más a helyzet, az ázsiai országban ugyanis még mindig a hazait szereti a nép a leginkább.

A lap a Kantar Worldpanel piackutató legújabb statisztikáit idézve ugyanis arról számolt be, hogy a mögöttünk hagyott üzleti negyedévben eladott okostelefonok több mint 90 százalékát Kínában öt gyártó számlájára írhatjuk, ennek az ötösnek azonban a közelébe sem ért a Samsung, sőt a külföldiek közül csak az Apple jutott fel a listára.

Mellette azonban a Huawei, a Xiaomi, a Vivo és az Oppo uralják a mezőnyt, miközben a dél-koreai gyártó a negyedévben eladott okostelefonoknak csak alig 2 százalékáért felelt, de azért a hazai gyártók is gyakran bukdácsolnak.

A lap kiemelte ugyanis, hogy a statisztikák szerint az utolsó trimeszterben a kínai piacon hatalmas veszteségeket könyvelt el például a ZTE, a Lenovo és a Meizu is, akik közül főleg a Lenovo a nyugati világban igencsak sikeres.
5 hozzászólás

rDAVE

1 hete

CharlieFirpo írta:
Nem csodálom hogy ez így van. Kína zárt eléggé és azért akik nem menekültek el, azok elég nagy hazafik.
Azért a kínai középosztály nem ugyanabból gazdálkodik, mint az amerikai, japán és más fejlett ország. A zártság inkább a kínai szabályzás miatt érződik, de ha valamit beengednek, akkor sokszor jól teljesít. Másik, hogy Kína csak mostanság fejlődik látványosan, rengetegen még nem szeretnek költeni. A belső fogyasztás alacsonyabban növekszik, mint ahogy a kormány várná. Ezek a kínai telefonok árban verhetetlenek még nyugaton is, hát még ott helyben... Márka nem olyan lényeg, főleg, hogy minden Kínában készül.

válasz erre

Nem csodálom hogy ez így van. Kína zárt eléggé és azért akik nem menekültek el, azok elég nagy hazafik.

válasz erre

Levi87

1 hete

Mondjuk az meglep hogy az Apple ott van a topban.

válasz erre

rDAVE

1 hete

Kisfaludy82 írta:
Meglepő.
Nem igazán, kínai teló sokkal olcsóbb. Apple meg mégsem Android. Meg azért az a 2% az egy 1,4 milliárdos országban van...

válasz erre

Meglepő.

válasz erre

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink