Továbbfejlesztett GTK3 támogatással jött a Mate 1.16

2016. szeptember 22.
2.0691
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Megérkezett a Mate asztali környezet frissített verziója, amit a hamarosan megjelenő legújabb Ubuntu verzióban láthatunk elsőként előre integrálva a kódba.

A Mate 1.16-ban a továbbfejlesztett GTK3+ kompatibilitására, az új könyvtárak megfelelő migrálására, a hibajavításokra és a kód higiéniára fókuszáltak. A teljes patch e köré épült, a legtöbb változtatást átitatta a GTK3+ frissítése. Több applikáció is változott, pontosabban foltozásra került, így járt a Mate Terminal, az Engrampa, a Caja, valamint az Eye of Mate is.

Továbbfejlesztett GTK3 támogatással jött a Mate 1.16 - 2. kép

Az Ubuntu 16.10 megjelenésével egyidejűleg fog debütálni előre kódolva a frissített Mate asztali környezet Linux disztribúcióban, de a türelmetlenebbek innen letöltve kipróbálhatják.

A 16.04-es Ubuntu felhasználókról sem feledkeztek meg a fejlesztők, az LTS támogatású operációs rendszerhez is hozzá tudják adni a GTK3 verziójú Mate 1.16-ot, de kiemelték hogy ez a harmadik féltől származó PPA nem hivatalos, így instabil lehet valamint nem garantálják a Mate csapat támogatását.

A teljes changelog itt olvasható.
2 hozzászólás

PixelHero

8 éve, 1 hónapja és 27 napja

TEchie írta:
Lassan leszokom a Mate-ról. Fura mert anno Gnome Shell nem tetszett, most viszont már elmaradottnak tűnik a Mate mellette... Változik az ízlésem. mosolygó smiley
Erre szokták a bölcsek mondai, hogy öregszünk nyelvnyújtó smiley Én a KDE-t nem szerettem most meg Mint+KDE a tuti.

válasz erre

TEchie

8 éve, 2 hónapja

Lassan leszokom a Mate-ról. Fura mert anno Gnome Shell nem tetszett, most viszont már elmaradottnak tűnik a Mate mellette... Változik az ízlésem. mosolygó smiley

válasz erre