Tovább szigorítja a felhasználói adatok védelmét a Facebook

2017. március 16.
3.5021
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Nagyon hasznos biztonsági intézkedést hozott a Facebook, lévén a The Wall Street Journal beszámolójából kiderült, hogy még tovább szigorítja a felhasználói adatok védelmét a közösségi oldal, ami vélhetően egy hatalmas középső ujjat jelent többek között a CIA számára.

A dolog lényege, hogy a Facebook a jövőben határozottabban megtiltja minden olyan program fejlesztését és megjelenését a közösségi oldal berkein belül, amely kifejezetten arra épít, hogy megfigyelje a felhasználókat, adatokat tudjon meg bizonyos emberekről, egyszóval kémkedjen utánuk.

Habár a Facebook kikötötte, hogy rendelkezésüknek semmi köze az utóbbi hetekben kirobbant CIA botrányhoz, azonban bizonyára ez is közrejátszik abban, hogy Zuckerberg brigádja nem szeretne több olyan applikációt találni a közösségi portálon, amiről kiderülhet, hogy megfigyelésre szolgál.

Ilyesmire ugyanis volt már példa a Facebookon, mégpedig a Geofeedia nevű szoftver által, aminek jóvoltából amerikai rendőrök könnyedén tudtak megfigyelni felhasználókat, ezáltal 2014-ben és 2015-ben több Baltimore-ban és Fergunsonban tüntető aktivistát is ezzel a hátszéllel kapcsoltak le.
3 hozzászólás

CharlieFirpo

7 éve, 7 hónapja és 21 napja

Az a durva hogy eddig ezt meg lehetett csinálni! meglepett smiley Szégyen. szomorú smiley

válasz erre

betyár

7 éve, 7 hónapja és 21 napja

Pedig az ember azt gondolná h a CIAnek és társaiknak segít a facebook.

válasz erre

Levi87

7 éve, 7 hónapja és 21 napja

Inkább fejlesztenének rajta már kicsit. Annyira gagyi...

válasz erre