Tovább gyűrűzik a Unity, nem Unity kérdéskör

2017. április 11.
3.4341
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Kicsit lépjünk vissza az időben, mielőtt kifejtenénk, hogy miről is szól a cikk, hiszen fontos a kronológiai sorrend, de mielőtt ebbe belevágnánk, szögezzük le, hogy a hamarosan debütáló Ubuntu Zesty Zapus Unity felülettel lesz letölthető.

Az első legfontosabb információ, hogy Mark Shuttleworth egy blogbejegyzésben bejelentette, hogy elengedik a Unity 8 kezét és beszüntetik a fejlesztését, amire szinte azonnal reagált a Linux közösség és ők viszik tovább a Canonical által megálmodott asztali környezetet.

Ezután kevesebb mint egy nap telt el, amikor azt a döntést hozta az Ubuntu csapata, hogy a következő LTS kiadásban már a Unity sem lesz megtalálható, visszaállnak a Gnome asztali környezetre, de hagytak egy kis kaput, hiszen aki továbbra is igényt tartana a Unity 7-esre, az a csomagtárolóból telepítheti majd azt.

És eljutottunk a mai napig, amikor is rengetegen szögezték a Canonical-nak a kérdést, hogy oké, de akkor a 13-án, azaz két nap múlva debütáló Ubuntu 17.04 Zesty Zapus mit tartogat a felhasználók számára? Erre a hivatalos álláspont, hogy a friss Ubuntu a Unity 7-es verziójával lesz alapértelmezésben elérhető, az előzetesen írt információk egyelőre csak tervek.
2 hozzászólás

VDemon

7 éve, 7 hónapja és 15 napja

Nem is értem mire gondoltak akik ezt kérdezték! meglepett smiley Hát ez tök egyértelmű hogy így lesz.

válasz erre

technomancer

7 éve, 7 hónapja és 16 napja

Nekem ez egyértelmű volt eddig is. Nem tudom mit értetlenkednek emberek.

válasz erre