Tovább gyűrűzik a Google-botrány: már több mint 4 ezer munkatárs írta alá a petíciót!

2018. május 17.
3.1221
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Igencsak komoly nyomás nehezedik a Google-re, miután lázadozás tört ki az alkalmazottak között azt követően, hogy a közösségi oldal együttműködésbe kezdett az amerikai védelmi minisztériummal.

A munkatársak már akkor nehezményezték, hogy nem akarnak gyilkos drónokat fejleszteni és tudást adni egy újabb háborúhoz, így nyílt levélben szólították fel a céget az együttműködés felmondására, de mivel érdemi változás nem történt, a munkatársak petíciót indítottak, aminek részeként már több mint 4 ezer aláírás gyűlt össze a vállalaton belül a cél elérésének érdekében.

Sőt mi több, az aláírásgyűjtés mellett egyre több Google-munkatárs adta be a felmondását is, mert nem kívánnak részt venni az autonóm drónok működésének fejlesztésében, lévén bár a cég korábban tagadta, azonban az alkalmazottak szerint azért kell a tudásuk a védelmi minisztériumnak, hogy automatikusan gyilkoló robotrepülőket alkothassanak.
3 hozzászólás

TEchie

11 hónapja, 1 napja

Hogy ezeknek semmi se tetszik! Amit eddig fejlesztettek azt nem használja a védelmi minisztérium?

válasz erre

Porthos

11 hónapja, 1 napja

Ott könnyen írogatnak ilyeneket alá, milliónyi munkahely van. Nálunk kapva kapna bárki hozzáértő egy ilyen melón.

válasz erre

rDAVE

11 hónapja, 1 napja

Ettől még háború lesz és nem minden országban fognak petíciót írni. Mellesleg hosszan lehetne arról vitatkozni, hogy a drón használat helyes-e vagy sem... Erre nincs egyszerű válasz.

válasz erre

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink