Tovább csökkentek idén az okostelefonok eladásai, de az 5G miatt jövőre fellendülés várható

2019. szeptember 12.
6.6721
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Harmadik éve folyamatosan csökkennek globális viszonylatban az okostelefonok eladásai, de jövőre komoly változás várható - derült ki az IDC piackutató cég legújabb felméréséből, akik természetesen konkrét adatokkal is szolgáltak.

Mint megtudtuk: 2019 második félévében legalább 0,4 százalékkal kevesebb okostelefon fogyhat majd el, mint tavaly ilyenkor, de nagyobb visszaesést tapasztaltak az esztendő első felében, hiszen a teljes évre 2,2 százalékos csökkenést prognosztizált a vállalat a globális piacon.

Az IDC előrejelzései alapján azonban jövőre minden megváltozik, az 5G előretörésének hála ugyanis egész évben 1,6 százalékos növekedést tapasztalhatunk majd az eladások terén, lévén 2020-ban az eladott készülékek 9 százaléka már képes lesz támogatni az 5G-t.

A becslések szerint egyébiránt csak az idén 1 milliárd 370 millió okostelefon kerül értékesítésre az év végéig, amiből 1,2 milliárdra tehető az Androidot és 178 millióra az iOS-t futtató eszközök száma.
felméréséből, akik természetesen konkrét adatokkal is szolgáltak.'>
2 hozzászólás

Hentes

4 éve, 11 hónapja és 7 napja

Nem értem, mit tud ezen fellendíteni az 5G, de hát bízzanak csak benne a szakik. röhögő smiley

válasz erre

login_password

4 éve, 11 hónapja és 7 napja

Mivel több telefont adnak ki, így persze h összeségében csökken a vásárlás. Nem normális az amit pl a xiaomi csinál, hogy kvázi hetente új telefont dob piacra. Ez nem életszerű.

válasz erre