Törvénymódosítást akar a YouTube, hogy több reklámot tehessenek a videók elé

2019. december 10.
7.7371
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Három hónappal ezelőtt a YouTube-nak egy szolid 170 millió dolláros büntetést szabtak ki, miután engedély nélkül gyűjtöttek adatokat a gyermekfelhasználókról, azonban most szeretné a vállalat, hogy kicsit módosítsanak a dolgokon.

Konkrétan az amerikai kormánytól várják, hogy mennyire legyen a YouTube érintett az újdonsült gyermekvédelmi törvényben. A COPPA névre hallgató direktíva ugyanis mostanság eléggé forró téma, miszerint a videófeltöltőknek be kell pipálnia, hogy gyerekeknek célozzák-e az adott tartalmat, vagy sem.

A YouTube álláspontja szerint a COPPA-nak nem kellene megkövetelnie a platformtól, hogy azt feltételezze, hogy mindenki, aki gyermekeknek szóló videókat néz, az gyermekfelhasználó, ha a YouTube közben meg tudja erősíteni, hogy a néző valójában felnőtt. Jelenleg úgy áll a dolog, hogy a YouTube-nak szigorúbb adatvédelmi szabályokat kell alkalmaznia a gyerekeknek célzott videóknál, függetlenül attól, hogy a nézők valóban gyermekek vagy felnőttek-e.

Ez természetesen mi másért fájna isten igazából a YouTube-nak, mint a monetizáció miatt. Így ugyanis minden gyermekeknek készült tartalom esetében meg kell vonniuk a hirdetések mutogatását, viszont ők azt szeretnék, hogy bármilyen kontentről is legyen szó, a felnőtt felhasználók számára igenis jelenjenek meg a reklámok a profit érdekében, és csak a bizonyítottan fiatalkorúak számára tiltsák ki a hirdetéseket.
3 hozzászólás

Ronalddo

10 hónapja, 1 hete és 3 napja

Ezek hülyék. Így is rohadt idegesítő!

válasz erre

Porthos

10 hónapja, 1 hete és 3 napja

Követhetetlenek ilyen szinten a felhasználók. Ha követhetők lennének, az lenne aggályos.

válasz erre

Kisfaludy82

10 hónapja, 1 hete és 3 napja

Lehetetlen ellenőrizni hogy felnőtt ül-e a gép előtt...

válasz erre