Történetek-szerű funkción keresztül kommunikálja a WhatsApp az adatvédelmi praktikáit

2021. február 01.
11.6561
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Facebook tulajdonában lévő WhatsApp státuszüzeneteket kezdett el küldeni a felhasználóknak arról, hogy elkötelezettek a magánélet és a privátszféra megóvása iránt, miután nemrégiben több bajba is került a cég adatvédelem terén.

Az alkalmazáson belüli üzenetek szombaton jelentek meg főként az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban, és néhány felhasználó jelezte, hogy az állapotüzenetek - kvázi Történetek - egy ideje megjelennek Indiában is. A WhatsApp ennek kapcsán később így nyilatkozott:

A legutóbbi frissítésünk körül sok téves információ és zűrzavar volt, és szeretnénk mindenkinek segíteni annak megértésében, hogy a WhatsApp miként védi az emberek magánéletét és biztonságát. A továbbiakban az Állapot lapon frissítéseket fogunk adni az embereknek, hogy közvetlenül a WhatsApp-tól értesüljenek. Első frissítésünk megerősíti, hogy a WhatsApp nem láthatja a személyes üzeneteket, ahogyan a Facebook sem, mert végpontok közötti titkosítás védi őket.


Különösen a Facebook körüli adatbotrányokat ismerve bőven érthető, hogy ennyire letisztult kommunikációra van szüksége a WhatsAppnak ahhoz, hogy ne mutogassanak rá ujjal, habár majd a gyakorlat fogja isten igazából megmutatni, hogy mi igaz ezen állításokból.
3 hozzászólás

betyár

3 éve, 5 hónapja és 25 napja

Aki használja azt nem fogja ez érdekelni. Sajnos.

válasz erre

Kisfaludy82

3 éve, 5 hónapja és 25 napja

Így sem úgy sem fogja senki végigolvasni az adatvédelmi tájékoztatót, tökmindegy.

válasz erre

Ronalddo

3 éve, 5 hónapja és 25 napja

Ügyes. röhögő smiley

válasz erre