Történelmi pillanat: először lőttek fel műholdat egy újra felhasznált hordozórakétával

2017. március 31.
2.9831
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Túlzás nélkül olyan dolgokat képes végrehajtani a SpaceX, avagy Elon Musk gigavállalata, amiről a NASA gyakran álmodni sem mer, ezáltal a cég ismét beírta magát a történelemkönyvekbe, miután először lőttek fel műholdat egy újra felhasznált hordozórakétával.

Amint ugyanis ismert, a legtöbb hordozórakéta változatlan formában eddig csak egyszer járta meg a világűrt, de a vállalat egyik Falcon 9-ese csütörtökön immáron másodszor hajtott végre sikeres kilövést és landolást a Kennedy Űrközpontból, melyet megelőzően tavaly áprilisban szállt fel.

Hogy miért olyan nagy dolog mindez? Leginkább azért, mert a hordozórakéták egyáltalán nem olcsó technológiákon alapulnak, ezáltal ha mindegyiket újra meg kell építeni az alapoktól, az nyilván hatalmas költséget vesz igénybe, de egy újra felhasznált, konkrétan csak felújított hordozórakéta ezzel szemben drasztikus mértékben tudná csökkenteni az űrmissziók költségeit.

3 hozzászólás

Harder

7 éve, 8 hónapja és 4 napja

Ez azért már elég menő! mosolygó smiley

válasz erre

betyár

7 éve, 8 hónapja és 4 napja

Nekik is muszáj már ilyenekben gondolkodni.

válasz erre

Porthos

7 éve, 8 hónapja és 4 napja

Volt a Nasanak is többször használt eszköze, ráadásul nem csak egy rakéta hanem egy űrhajó, de tény hogy ez nagyon nagy eredmény!

válasz erre