Történelmi pillanat: az űrből is szavaztak az amerikai elnökválasztáson

2016. november 09.
2.1541
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A jelenlegi amerikai elnökválasztás több szempontból is történelminek és különösnek tekinthető, azonban a tudomány tekintetében mindenképpen, hiszen most először a világűrből is érkezett szavazat arra, hogy ki legyen az Egyesült Államok következő vezetője.

A történelmi eseményt Shane Kimbrough-val és Kate Rubins-szal azonosíthatjuk, akik hivatalosan is kitöltötték a Nemzetközi Űrállomáson az elektronikus szavazócédulájukat, amelyet egy 1997-es texasi törvény tett lehetővé számára.

Történelmi pillanat: az űrből is szavaztak az amerikai elnökválasztáson - 2. kép

Az űrben való szavazás egyébiránt nagyon komoly tervezést igényel az űrhajósok részéről, ezáltal az illetőnek már legalább egy évvel a kilövés előtt el kell döntenie, hogy szavazni szeretne, és legalább fél évvel a választás előtt hozzá kell jutnia az elektronikus szavazócédulához.

Mivel a két asztronauta számára nem lehetett kérdés, hogy részt vesznek a választáson, ezért végigjárták ezt a procedúrát, aminek köszönhetően még a világűrből is érkezett szavazat az elnökjelöltek valamelyikére.
3 hozzászólás

Porthos

8 éve, 26 napja

Az a nem semmi! meglepett smiley

válasz erre

Fikarc

8 éve, 26 napja

Fel sem merült benne még, de tényleg, ez milyen hatalmas már hogy megoldották. röhögő smiley

válasz erre

rDAVE

8 éve, 26 napja

Yeah! Reméljük jó helyre szavaztak, nehogy kint maradjanak. Posztolgassák hevesen, hogy #makeamericagreatagain röhögő smiley

válasz erre