Történelmet írt az Uber: sikeresen teljesítette első útját az önvezető kamion!

2016. október 26.
2.8291
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Minden túlzás nélkül történelmet írt az Uber, egészen pontosan a céghez tartozó Otto, akik múlt pénteken egy Volvo önvezető kamion által sikeresen teljesítették az első teherszállítmánnyal és valós forgalomban kivitelezett tesztutat.

A vállalat bejelentése szerint ugyanis az általuk kidolgozott önvezető rendszerrel ellátott kamion képes volt sofőr nélkül egészen pontosan 51 744 doboz sört elszállítani egy Fort Collins-ban megtalálható sörfőzdéből egy Colorado Springs-ben található raktárba, ami nem kevesebb, mint 193 kilométeres út volt.

Ennek az útnak a tetemes részét, egészen pontosan 161 kilométert teljes egészében az önvezető rendszer teljesítette, és bár biztosan a maradék 32 kilométerrel sem lett volna problémája, azonban a hatóságok egyelőre nem adtak zöld utat annak, hogy az önvezető rendszer városhatárokon belül is működjön.

A sikeres teszten a kamionra egyébiránt mindössze két extra kamera és egy LIDAR érzékelő került felszerelésre, méghozzá egy GPS navigáció, illetve két első radar társaságában, amelyek az úttervezésben, a sávok felismerésében és a környezet, valamint a forgalom érzékelésében segítették az önvezető rendszert.

Nézd nagyban ezt a videót!



3 hozzászólás

CharlieFirpo

8 éve, 22 napja

Technológiailag ez nekem ma kb egy csoda! meglepett smiley Elképesztő! meglepett smiley

válasz erre

rDAVE

8 éve, 22 napja

Nagy szívás lesz, ha engedélyezik, hogy sofőr nélkül menjenek. Nem lesz ilyen vidám a videóban lévő emberke. Persze lehet akkor is kellene valaki, aki ott van az áru felvételénél és leadásánál, valamit felügyeli a kamiont, de ezt negyed annyi pénzért fogja egy képzetlen munkás megcsinálni.

válasz erre

Kisfaludy82

8 éve, 22 napja

Hu az de durva! meglepett smiley

válasz erre