Törölheti a fiókunkat a Youtube, ha úgy döntenek, nem profitálnak eleget belőlünk

2019. november 12.
4.5321
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Alaposan felborította az internetet a Youtube legújabb rendelkezése, a videómegosztó ugyanis bejelentette legújabb felhasználási feltételeit, melyet úgy értelmezhetünk, hogy december 10-ét követően a portál bármelyik felhasználójának a fiókját önkényesen törölheti.

A Youtube módosított feltételeiben ugyanis arról olvashattunk, hogy a videómegosztó erre kijelölt emberei a jövőben megvétózhatatlanul dönthetnek felhasználóik sorsáról, így amennyiben úgy látják, hogy valakiből nem profitálnak eleget, akkor különösebb felszólítás nélkül törölhetik a profilját, ezzel a teljes csatornát, valamint az oda feltöltött videókat.

A Mashable összefoglalója szerint a Youtube nem fogalmazott elég egyértelműen az új feltételek kapcsán, ezáltal arra következtethetünk, hogy nemcsak a tartalomgyártókra, hanem a mezei felhasználókra is vonatkozhat a rendelet, ami azért problémás, mert a lap szerint ezzel nemcsak a csatorna, hanem egy komplett Google-fiók mehet a levesbe, az ott található fontos dokumentumokkal, jelszavakkal és egyebekkel együtt.

A történetnek bizonyára lesz még folytatása, hiszen az új felhasználói feltételek bevezetése ebben a formában teljesen életképtelen.
3 hozzászólás

Harder

8 hónapja, 2 hete és 2 napja

Az úgy korrekt.

válasz erre

Fikarc

8 hónapja, 2 hete és 2 napja

Azért azt nehezen tudom elképzelni, hogy csak úgy töröljenek egy fiókot, nyilván előtte azért egyeztetnek, ha van is bármilyen aggály.

válasz erre

rDAVE

8 hónapja, 2 hete és 2 napja

Bájos cég... Állandóan jönnek a hírek, hogy milyen "progresszív" szabályzataik vannak az alkalmazottakkal szemben és mennyire zöldek, de a felhasználókat profit szerint csoportosítják és kidobják, ha nem elég jó...

válasz erre