Tömegesen tüntetnek az Amazon-alkalmazottak, több mint 300-an jelentenek beteget a héten

2020. április 21.
6.3201
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Minden idők egyik, ha nem legnagyobb tüntetése elé néznek az Amazon alkalmazottai, ugyanis több mint 50 létesítményből, több mint 300 dolgozó készül beteget jelenteni a héten, hogy így jelezzék a vezetőség felé: rosszul kezeli a koronavírus-helyzetet.

A dolgozók azt szeretnék elérni ezzel a kezdeményezéssel (ami nem mellesleg egész Amerika-szerte szól), hogy megnövelt védelmi felszerelést biztosítson számukra a cég, valamint oktatást is szeretnének kapni ezeknek a használatára. Ezenfelül a COVID-19 kapcsán felmerülő orvosi költségek megtérítését is követelik a tüntetők.

Mindezt a United for Respect néven futó munkásjogi csoport szervezi, nem oktalanul: korábban például arról is "elfelejtett" szólni a vezetőség az alkalmazottaknak, hogy koronavírusos beteg van közöttük, azóta pedig egyre inkább csak borul a bili a céggel szemben.
4 hozzászólás

Huginn

4 éve, 3 hónapja és 7 napja

Van egy munkahely, ahol kamerákkal figyelik a dolgozók testhőmérsékletét. Ez nem jó, legyünk elégedetlenek és menjünk tüntetni a tömeggel mindenféle védelem nélkül. Ülj le, egyes.

válasz erre

Vidoros

4 éve, 3 hónapja és 8 napja

Valamennyire nyilván érthető, de ha nincs ember érintkezés annyira ezekben a melókban akkor nem. Az orvosok is bejárnak, és ők ugyebár közvetlen betegekkel lépnek kapcsolatba.

válasz erre

CharlieFirpo

4 éve, 3 hónapja és 8 napja

Nem baj, közben veszi fel az Amazon az új embereket. röhögő smiley

válasz erre

techiii

4 éve, 3 hónapja és 8 napja

Ilyen esetben a cégnek tényleg kéne biztosítania a megfelelő védő eszközöket.

válasz erre