Tömeges madárpusztulást figyeltek meg Hollandiánál, egyelőre a tudósok sem tudják az okát

2019. február 07.
4.1281
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Valami nagyon rejtélyes, egyelőre megmagyarázhatatlan dolog történt Hollandia partjainál, ahol az eddigi becslések szerint legalább 20 ezer elpusztult lumma teteme sodródott partra a Wadden-szigetek és Zeeland közti régióiban.

Az eset kapcsán a Wageningen Egyetem munkatársai indítottak nyomozást, akik egyelőre nem tudják még, hogy mi történhetett, noha az eset nem egyedi, hiszen a nyolcvanas és a kilencvenes években is volt már hasonló tömeges madárpusztulás, aminek az oka a feltételezések szerint a rossz időjárási körülmények mellett valami váratlan esemény lehetett.

Az egyetem munkatársai szerint már felboncoltak néhány madarat, és megdöbbenve látták, hogy mindegyik kórosan sovány volt, ezáltal valamiféle éhezést előidéző gyomorproblémára gyanakodnak, noha ettől tömeges pusztulás még aligha alakulna ki.

Mardik Leopold professzor szerint nem kizárt, hogy a madarak pusztulását az a közel 300 konténer okozhatta, melyek egy teherszállító hajóból pottyantak a tengerbe, és a mai napig nem tudni, hogy mi volt bennük, de a feltételezések szerint különféle vegyi anyagok lehettek.
4 hozzászólás

Direktor

5 hónapja, 2 hete és 6 napja

Bakker, szerencsétlen állatok, hogy szívják hogy mi emberek itt vagyunk.

válasz erre

Porthos

5 hónapja, 3 hete

Na ez durva!

válasz erre

technomancer

5 hónapja, 3 hete

20 ezer madár, te jó ég! Szerencsétlen állatok...

válasz erre

CharlieFirpo

5 hónapja, 3 hete

Mondjuk 300 konténer méreg tényleg okozhat problémát!

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink