Több százmillió fiók jelszavát tárolta a Facebook egyszerű szöveges formátumban

2019. március 21.
3.4421
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Brian Krebs biztonsági szakértő ültette el első körben a bogarat az emberek fülében, miszerint a Facebook több százmillió fiók jelszavát olyan formában tárolta évekig, hogy az alkalmazottak könnyedén hozzáférhettek.

Ezt ma a közösségi oldal meg is erősítette egy blogposztban, ahol elárulták, hogy januárban egy rutin biztonsági vizsgálat során kiderült, hogy ez a több százmillió jelszó szimpla szöveges formátumban tárva-nyitva állt a Facebook alkalmazottai számára, bár ebben a blogbejegyzésben azt állítják, hogy külsős személy nem fért hozzá ezekhez.

Krebs szerint 2012 óta állnak titkosítás nélkül ezek a jelszavak ott, ellenben a közleményben megemlítik, hogy nem találtak arra utaló nyomot, hogy ezek közül bármelyik jelszót is illetéktelenül felhasználta volna akármelyik alkalmazott.

Az érintettek számát jelenleg körülbelül 600 millióra teszik, és természetesen értesíteni fognak mindenkit ezzel kapcsolatosan. Hogy mi okozta a titkosításmentességet, azt nem tisztázták, de elvileg azóta javították a hibát.
4 hozzászólás

techiii

3 hónapja, 2 napja

Az szép. Végülis kit érdekelne egy csomó jelszó a fscebooknál?!

válasz erre

Porthos

3 hónapja, 3 napja

Ismét csak gratulálni tudok ismét!

válasz erre

Harder

3 hónapja, 3 napja

Döbbenet, hogy ezek működhetnek de tényleg!

válasz erre

Fikarc

3 hónapja, 3 napja

Bravó!

válasz erre

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink