Több sebezhetőséget is javítottak a Chrome különböző kiadásaiban

2020. november 07.
20.5181
darkomen profilja, adatai
darkomen
A 0-day sebezhetőségek a szoftverek életében a legnagyobb veszélyforrást jelentő hibák, amik a szoftver vagy annak adott verziójának megjelenésekor fedeznek fel és még nem készült hozzájuk javítás, így a kártékony szoftverek előszeretettel szokták ezeket kihasználni.
 

A Google által fejlesztett Chrome böngészőben az elmúlt időszakban több ilyen 0-day sebezhetőség is napvilágot látott, melyekre a cég hamar ki is adta a frissítéseket. A Windows, macOS és Linux rendszerekre szánt verzióban olyan hibák kerültek javításra, amelyeket már aktívan ki is használtak egy a Windows-ban található sebezhetőséggel együtt, így mindenkinek célszerű frissítenie.

Az eredeti bejelentés szerint a Google a 86.0.4240.111-es verzióra ajánlotta a frissítést, mind Chrome-on, mind Chromium-on, de időközben újabb hibát fedeztek fel, így már a 86.0.4240.183-as verzióra frissítsen mindenki, aki még régebbi verzión áll.

A legújabb jelentések szerint a desktop verziókon kívül az Android-os Chrome is érintett a hibákat tekintve, ráadásul itt még egy plusz sebezhetőséget felfedeztek, ami csak ezt a kiadást érinti, így itt a 86.0.4240.185-ös verzióra kell frissítenie mindenkinek.
5 hozzászólás

VDemon

1 éve, 6 napja

**** lett a Chrome, már egy lomha, bugos ****.

válasz erre

techiii

1 éve, 6 napja

Már ez sem olyan jó.

válasz erre

TEchie

1 éve, 7 napja

Csak a Firefox, meg a Vivaldi.

válasz erre

Levi87

1 éve, 7 napja

"időközben újabb hibát fedeztek fel"

Hogy ******'>******* már egy rohadt böngészőt se képesek rendesen megírni. Szégyen!

válasz erre

muki

1 éve, 7 napja

Chrome. Meg sem vagyok lepve. Annak idején rohadt jó volt, mára egy kontrollálatlan monstrum.

válasz erre