Több ország is megpróbálta manipulálni az ENSZ éghajlat-változási jelentését

2021. október 21.
84.1971
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Greenpeace UK oknyomozó újságírói csoportja által kiszivárogtatott dokumentumok szerint a világ legszennyezőbb országainak néhány képviselője megpróbálta "felhígítani" az ENSZ mérföldkőnek számító éghajlat-változási jelentését.

A Greenpeace Unearthed számára több mint 300000 olyan megjegyzést fűzött, amik a kormányok, tudósok, vállalatok és mások által az IPCC "Munkacsoport II." jelentéstervezetéhez kapcsolódnak. Ezekből kiderül, hogy néhány nemzet azt akarta, hogy a jelentésnek a gazdasági érdekeiket veszélyeztető részeit változtassák meg.

Kína, Szaúd-Arábia, India és Ausztrália is azok között volt, akik megjegyzéseket nyújtottak be, amelyekben a fosszilis tüzelőanyagokról való átállás szükségességére vonatkozó mondatok lekicsinyítését vagy elhagyását sürgették a tudósok részéről. Az ausztrál kormány tisztviselői állítólag megkérdőjelezték, hogy az összes széntüzelésű erőművet be kell zárni az éghajlati válság kezelésére tett erőfeszítések részeként.

A Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) 13 nagy olajtermelő országot képvisel. Felszólította a szerzőket, hogy távolítsák el azt a nyilatkozatot, hogy "ha a felmelegedést 2°C-ra akarjuk korlátozni, akkor a kőolaj-, a földgáz- és a széntartalékok mintegy 30%-a, illetve 80%-a égethetetlen marad".
4 hozzászólás

Kisfaludy82

2 éve, 7 hónapja és 20 napja

Emberek... szomorú smiley

válasz erre

Porthos

2 éve, 7 hónapja és 20 napja

Nem vagyok meglepve.

válasz erre

inkognito

2 éve, 7 hónapja és 20 napja

Valahogy szépíteni kellett volna azt a jelentést.

válasz erre

CharlieFirpo

2 éve, 7 hónapja és 21 napja

Az korrekt. röhögő smiley

válasz erre