Több mint 900 millió forintba kerül a Gordon Murray T50, a McLaren F1 által ihletett szuperautó

2020. augusztus 07.
5.3861
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Megmutatta magát a nagyvilág előtt a Gordon Murray Automotive szuperautója, mely a legendás McLaren F1 ihletésében készült el, és sok helyen már most minden idők legjobb - és egyik legdrágább - sportkocsijaként emlegetik.

A Gordon Murray T50 névre keresztelt jármű átszámítva több mint 900 millió forintba kerül majd, mindössze 100 darab készül belőle, ezért cserébe pedig egy 3,9 literes szívóbenzines V12-es motort kapunk, ami 663 lóerő teljesítmény leadására képes percenként akár 11 500-as fordulat mellett, amihez az alig 1 tonnás autóban egy hatfokozatú kézi váltó került.

A jármű több tervezési sajátossággal is rendelkezik, így például a vezetőülése az autó közepén található, ezáltal 1+2 fő utazhat benne, a rendkívül áramvonalas megjelenés mellé pedig a jármű fenekén egy ventilátort rendszeresítettek, aminek az lesz a feladata, hogy a légellenállás csökkentésével javuljon a teljesítmény, növekedjen a leszorítóerő, valamint minimalizálódjon a fékút.

Nézd nagyban ezt a videót!3 hozzászólás

muki

1 hónapja, 2 hete és 2 napja

Na ezt az árat nekem már semmivel nem lehetne megmagyarázni. Még azzal sem, ha a Holdról hozott anyagokból épülne fel. Nevetséges.

válasz erre

TEchie

1 hónapja, 2 hete és 2 napja

Biztos sok eladás lesz.

válasz erre

betyár

1 hónapja, 2 hete és 2 napja

Durca nagyon. Biztosan lesz pár gazdag aki megveszi.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink