Több mint 9 milliárd dollárnyi adóval tartozik a Facebook az USA kormányának

2020. február 20.
6.1571
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Pert indított a Facebook ellen az Egyesült Államok Pénzügyminisztériumának adóhatósága, amely szerint a cégóriás több mint 9 milliárd dollár adóssággal tartozik az USA kormányának miután a bevételüket átruházták az ír leányvállalatukra.

A vád kimondja, hogy hogy a Facebook alábecsülte a szellemi tulajdon értékét, amelyet 2010-ben eladott ír leányvállalatának - írja a Reuters. Andrew Bosworth, a Facebook hardverfőnöke és Mike Schroepfer technológiai igazgató várhatóan tanúvallomást tesz a tárgyaláson, amely valószínűleg három-négy hétig tart majd.

A Facebookra és más nagy digitális technológiai cégekre, köztük az Amazonra és a Google-re nyomást gyakorolnak a világ országai azért, mert nem fizetik meg azt a mennyiségű adót, amekkorát valójában kéne. Írországot a viszonylag alacsony adók miatt a technológiai vállalatok népszerű adómenedéknek tekintik.

A Facebook tengerentúli leányvállalatai jogdíjakat fizetnek anyavállalataiknak a védjegye használatáért, valamint a felhasználókhoz és a platformtechnológiához való hozzáférésért. A Reuters által idézett bírósági beadvány szerint a Facebook Ireland 2010 és 2016 között több mint 14 milliárd dollárt fizetett ki a Facebook számára, úgyhogy ez is jól mutatja, hogy mennyire is "adómenedék" Írország.
4 hozzászólás

Tommy

4 éve, 6 hónapja és 8 napja

Jééé, valaki észrevette hogy nagyban megy az adócsalás? röhögő smiley

válasz erre

Kisfaludy82

4 éve, 6 hónapja és 8 napja

Egy icipicit talán ügyesebben kéne ezeket a dolgokat szabályozni....

válasz erre

Fikarc

4 éve, 6 hónapja és 8 napja

Na igen, valaki már igazán odabaszhatna ezeknek az adócsalóknak. Normális ember mindig szív, ezek meg mindent szétlopnak.

válasz erre

login_password

4 éve, 6 hónapja és 9 napja

Nem is értem, hogy engedhetik meg ezt, de nem ők az egyetlenek. Ezt csinálja az apple is meg a többiek.

válasz erre