Több mint 519 milliárd dollárt zsebelt be tavaly az Apple az App Store-on keresztül

2020. június 16.
7.8461
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az Apple megerősítette az Analysis Group új tanulmányának megállapításait, amely szerint az App Store 519 milliárd dollárért felelős a fizikai termékek és szolgáltatások, valamint a digitális termékek becsült teljes bevételéért 2019-ben.

Ebből az összegből az Apple szerint mindössze 61 milliárd dollár digitális tétel, amelyből a társaság 30%-ot kap (vagy 15%-ot a hosszabb ideig tartó előfizetések esetén). Ez magában foglalja a legnagyobb kategóriát, a mobil játékokat, valamint az alkalmazáson belüli vásárlásokat, néhány előfizetést és a fizetett alkalmazások egységértékesítését.

A tanulmány óvatosan állítja, hogy ez a szám nem egyezik meg az App Store összes bevételével; az elemzőcsoport szerint számít néhány olyan tétel is, mint például a streaming video-előfizetések, valamint a vállalati alkalmazásszolgáltatásokat, amelyeket általában egy nagyvállalat vásárol munkavállalói használatra.

Az alkalmazáson belüli hirdetések, amelyek szintén nagyrészt a mobil játékokra irányulnak, újabb 45 milliárd dollárt tesznek ki.
3 hozzászólás

Fikarc

3 hónapja, 1 hete és 3 napja

Hát, nem belőlem szedtek ennyit össze, az biztos.

válasz erre

Porthos

3 hónapja, 1 hete és 3 napja

Rohadt nagy biznisz ez!

válasz erre

Ronalddo

3 hónapja, 1 hete és 3 napja

Aztarohadt!

válasz erre