Több mint 500 vírusos szoftver volt a Play Store-ban

2017. augusztus 23.
3.5251
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A Lookout biztonsági cég nem kevesebb mint 500 Android applikációt fedezett fel, amelyek mindegyike valamilyen kártékony kóddal volt ellátva, valamint az összes jelen volt a Google Play Store-ban ezáltal potenciális veszélynek kitéve a felhasználókat.

A cég nem nevezte nevét az applikációkat, de jól behatárolta azokat a kategóriákat, ahol problémát véltek felfedezni a programokkal. Ez az 500 app, több mint 100 millió letöltést generált a Play Store-ban és egy vagy több megtalálható volt az időjárás, internet rádió, fotó szerkesztő, oktatás, egészség és fitness, utazás és emoji szoftverek között.

Természetesen a Lookout értesítette a Google-t a felfedezéséről, amely után a keresőóriás azonnal eltávolította az érintett mobil alkalmazásokat az áruházból.

Ez utóbbi azt jelenti, hogy a felhasználók jelen pillanatban biztonságban vannak, ám azok akik letöltötték a fertőzött fájlokat, mindenképpen futtassanak egy víruskeresést az ezsközeiken. Ez utóbbi mindenkinek ajánlott, ugyanis a lista, hogy mely programok okozhatnak kárt, egyelőre nem ismert.
3 hozzászólás

Kisfaludy82

7 éve, 2 hónapja és 21 napja

Hogy nem képesek megvédeni ezellen a Playt egyszerűen nem értem.

válasz erre

Harder

7 éve, 2 hónapja és 21 napja

Sosem lehet biztonságban az ember hiszen egy frissítéssel is könnyen vírust kaphatunk.

válasz erre

muki

7 éve, 2 hónapja és 21 napja

Szerintem még ennél is több lehet.

válasz erre