Több mint 280 km/h-s sebességgel új gyorsasági rekordot állított fel egy kerékpáros

2019. augusztus 20.
2.7291
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Újabb világrekord született a kerékpáros csúcssebességek tekintetében, Neil Campbell, egy brit bringás ugyanis a hétvégén elérte a 280 km/h-s tempót az elvingtoni repülőtér egyik kifutóján, amivel megszerezte a leggyorsabb biciklisnek járó elismerést.

Az építészmérnökként dolgozó Neil egy speciális kialakítású kerékpárral vágott neki a rekorddöntésnek, amit egy Porsche Cayenne mögé kötöttek, hogy ezzel csökkentsék a szélellenállást, illetve segítsék a felgyorsulást, lévén a rekordtempót már a biciklis saját erejéből tekerte le.

A korábbi világrekordot egy holland kerékpáros, Fred Rompelberg állította fel még 1995-ben, aki közel 269 km/h-ra gyorsult. Neil egyébiránt azt tervezi, hogy jövőre még tovább feszíti a határait, ezáltal szeretné meghaladni a 350 km/h-s sebességet egy kerékpáron ülve.

Nézd nagyban ezt a videót!5 hozzászólás

Mordorer

4 hónapja, 3 napja

Hát így azért "könnyű".

válasz erre

login_password

4 hónapja, 3 napja

Tekerje maga és akkor megemelem a kalapom.

válasz erre

Lajos28

4 hónapja, 3 napja

Ez igy egy NAGY marhaság!!! Akkor dicsekedjen amikor saját maga tekeri 280kmh re fel

válasz erre

techiii

4 hónapja, 3 napja

Igen, ezt egy autó segítségével éri el nem önmagától.

válasz erre

rDAVE

4 hónapja, 4 napja

Tudom, hogy elengedi az autó és tekernie kell magától, de akkor is értelmetlennek látom ezt a fajta rekordot. A Porsche és a légellenállás csökkentése fontosabbnak látszik, mint a biciklizés... Az önerőből felállított rekordok sokkal érdekesebbek.

válasz erre

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink