Több mint 200 év börtönbüntetésre ítélték a férfit, aki Kínába csempészett amerikai katonai chipeket

2019. július 05.
3.4561
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Példátlan, egészen pontosan 219 évnyi börtönbüntetést kapott az kínai mérnök, aki súlyos bűncselekményt követett el azzal, hogy amerikai katonai chipeket csempészett ki az USA területéről, méghozzá saját kínai cégének.

A villamosmérnökként dolgozó 64 éves Yi-Chi Shih a The Next Web összefoglalója szerint Los Angeles-ben élt, és közelebbről meg nem nevezett, de katonai minősítéssel rendelkező lapkákat csempészett ki Kínába éveken át minden engedély nélkül, amihez így rengeteg csalást és szabálysértést kellett elkövetnie.

A férfi tárgyalása hat teljes héten át zajlott, aminek részeként kiderült, hogy olyan MMIC lapkákból került Kínába a legtöbb, melyet az amerikai hadsereg rakétákban, vadászrepülőkben, sőt még irányítórendszerekben is gyakran használ, tehát innen eredeztethető az óriási börtönbüntetés háttere.
3 hozzászólás

rDAVE

5 éve, 2 hónapja és 11 napja

Fikarc írta:
És ki ítélte el? Az USA vagy Kína?
USA, az FBI fogta el. Ezzel az USA törvényeit sértette, más országét nem. Amúgy is amerikai állampolgár, meg elvileg tajvani. Plusz az sincs kizárva, hogy a kínai kormány is benne volt, de ezt valószínűleg még az FBI sem tudja bebizonyítani.

válasz erre

Fikarc

5 éve, 2 hónapja és 11 napja

És ki ítélte el? Az USA vagy Kína?

válasz erre

Harder

5 éve, 2 hónapja és 11 napja

Bakker. meglepett smiley Merész volt.

válasz erre