Több mint 20 év után leváltja a NetBSD az alapértelmezett ablakkezelőt

2020. szeptember 28.
3.8001
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
darkomen profilja, adatai
darkomen
A NetBSD csapata sosem volt arról híres, hogy sűrűn végeznek nagy módosításokat a rendszerben, hiszen az elsődleges céljuk az, hogy minél több platformot támogassanak, ám most több, mint 20 év után lecserélik az alapértelmezett ablakkezelőt.

A NetBSD eddig a twm (Tab Window Manager) ablakkezelőt szállította alapértelmezetten, de Nia Alarie a NetBSD blogján jelentette be, hogy miután több embernek is telepített NetBSD-t, az ő reakciójukra és véleményükre alapozva úgy döntött, hogy ideje leváltani a mára már fapadosnak tekinthető twm-et.

Túl messzire nem mennek a twm-től, ugyanis a választás a ctwm-re esett, ami a twm 1992-es forkja és számos új funkciót támogat, mint például a virtuális asztalok, HiDPI támogatás, automatikus alkalmazás menü generáció, számos alapértelmezett billentyűkombináció.

A ctwm 2015 óta elérhető NetBSD-n, de eddig nem emelték alapértelmezett státuszra. A licence is illeszkedik a NetBSD fejlesztéséhez és a beállítási lehetőségeinek köszönhetően sokkal jobb első benyomást tudnak kelteni a felhasználókban.
2 hozzászólás

Porthos

3 éve, 9 hónapja és 16 napja

Mondjuk az sem lesz sokkal szebb. röhögő smiley

válasz erre

VDemon

3 éve, 9 hónapja és 17 napja

Nem voltak túl bevállalósok. mosolygó smiley

válasz erre