Több mint 1,7 millió dollárnyi NFT-t loptak el az OpenSea-ről

2022. február 20.
59.5061
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Szombaton több száz NFT-t loptak el az OpenSea felhasználóitól, ami késő este pánikot okozott az oldal széles felhasználói bázisán - a PeckShield blokklánc biztonsági szolgáltatás által összeállított táblázat 254 tokent számolt össze, amelyeket a támadás során elloptak, köztük a Decentraland és a Bored Ape Yacht Club tokenjeit.

Összesen 32 felhasználót céloztak meg. Molly White, aki a Web3 is Going Great blogot vezeti, az ellopott tokenek értékét több mint 1,7 millió dollárra becsülte. A támadás a jelek szerint a Wyvern protokoll, a legtöbb NFT okosszerződés, köztük az OpenSea-n készült okosszerződések alapjául szolgáló nyílt forráskódú szabvány rugalmasságát használta ki.

Az egyik magyarázat (amelyet Devin Finzer vezérigazgató linkelt a Twitteren) két részből álló támadást írt le: először a célpontok egy részleges szerződést írtak alá, amelyben egy általános felhatalmazás és nagy részek üresen maradtak. Az aláírás után a támadók a saját szerződésük hívásával egészítették ki a szerződést, amely fizetés nélkül átruházta az NFT-k tulajdonjogát.

Lényegében a támadás célpontjai egy üres csekket írtak alá - és miután azt aláírták, a támadók kitöltötték a csekk többi részét, hogy elvegyék a tulajdonukat.
3 hozzászólás

inkognito

2 éve, 4 hónapja és 3 napja

Ennyit a digitális cuccokról.

válasz erre

CharlieFirpo

2 éve, 4 hónapja és 4 napja

Hát mit mondjak, ügyesek. röhögő smiley

válasz erre

Ronalddo

2 éve, 4 hónapja és 4 napja

Marha biztonságosak ezek a digitális cuccok... röhögő smiley

válasz erre