Több mint 14 teraflop teljesítményre lesz képes az új Xbox-konzol

2019. június 10.
3.5231
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Hivatalosan is elrajtolt a hétvégén az év legnagyobb videojátékos eseménye, mely E3 név alatt idén nagy teret engedhet a technológiának - köszönhetően a küszöbön álló generációváltásnak, aminek részeként a Microsoft máris lerántotta a leplet a legújabb Xbox-konzolról.

Bár a masina végleges nevet és dizájnt még nem kapott, az viszont már biztos, hogy Xbox Project Scarlett kódnév alatt készülődik, és 2020 végén kerülhet majd a boltok polcaira, méghozzá elképesztően erős hardver társaságában.

A redmondi óriás ugyanis elárulta, hogy a gépezet több mint 14 teraflop számítási kapacitásra lesz képes, amit egy AMD Zen 2 architektúrára épülő 12 magos, magonként 3,4 GHz-es teljesítményre képes CPU-val, valamint egy ismeretlen kapacitású, de szintén AMD által gyártott grafikus lapkával támogatnak meg.

Mindehhez 28GB DDR6 RAM társul - amiből 24GB csak a játékokra lesz -, az adattárolás terén pedig akad még hagyományos HDD, méghozzá 1TB kapacitásig, de a sebességet alaposan megpörgetik egy 500GB-os SSD-vel. Hogy mire lesz elég ez a teljesítmény? A Microsoft szerint arra, hogy egyrészt gyakorlatilag lenullázzák a töltési időket, és akár 8K-ban, 120fps-sel is futtathassunk rajta játékokat, méghozzá ray tracing technológiával.

Az árcédulát természetesen egyelőre még nem merte elárulni a Microsoft, de alighanem ez a konfiguráció bőven túllendül majd a 200 ezer forintos kategórián.

Nézd nagyban ezt a videót!



3 hozzászólás

TEchie

5 éve, 3 hónapja és 11 napja

Nagyon kíváncsi leszek. Fel kell kötni a gatyát a Sonynál. mosolygó smiley

válasz erre

inkognito

5 éve, 3 hónapja és 11 napja

Lesznek fizikai játékok hozzá vagy csak a store fog működni?

válasz erre

techiii

5 éve, 3 hónapja és 11 napja

Azta mindenit. Ez brutál lesz!

válasz erre