Több millió WiFi-jelszó szivárgott ki a világhálóra

2019. április 24.
3.5451
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Sikerült hatalmas bakit elkövetnie a kínai WiFi Finder nevű applikációnak, a népszerű WiFi-kereső alkalmazásból ugyanis egy biztonsági rés miatt több millió jelszó szivárgott ki a világhálóra.

A pontosabb számok tekintetében összesen több mint 100 ezer felhasználó adataihoz sikerült hozzájutniuk az applikáció feltörőinek, akik világszerte mintegy 2 millió WiFi jelszót gyűjtöttek össze a programon belül, mely adatbázis most teljes egészében felkerült a világhálóra, így rengeteg magánlakás WiFi-jelszava is ott van a listában.

Hogy az adatbázis mikor szivárgott ki, azt senki nem tudja, de a GDI Foundation kiberbiztonsági cég fedezte fel, akik bár megpróbáltak kapcsolatba lépni a WiFi Finder fejlesztőivel, de többszöri megkeresésükre sem kaptak választ, ezért úgy döntöttek, hogy nyilvánosságra hozzák a történteket, miután sikerült közvetett módon eltávolítani a teljes adatbázist az internetről.

Egyelőre visszaélésekről még nem hallottunk az ügy kapcsán, de mivel a kiszivárgott jelszavak többségében zárt hálózatokhoz tartoztak, ezért akár beláthatatlan következményei is lehetnek a dolognak.
3 hozzászólás

Harder

5 éve, 4 hónapja és 8 napja

Bravó. Mondjuk aki használja az se normális.

válasz erre

inkognito

5 éve, 4 hónapja és 8 napja

Ez hogy történhet meg?!

válasz erre

login_password

5 éve, 4 hónapja és 8 napja

Na az király...

válasz erre