Több közösségi portált is beperelt egy nő a párizsi terrortámadás miatt

2018. február 22.
2.1191
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Megdöbbentő esetről számolt be a Daily Mail magazin Mandy Palmucciról, aki a múlt héten több közösségi portált is beperelt a párizsi terrortámadások miatt, méghozzá azért, mert szerintük ők okolhatók az Iszlám Állam megerősödéséért.

A chicagói nő a Twitter, a Facebook és a Google ellen is keresetet adott be, mert szerinte mindhárom oldal felelőssé tehető közvetetten azért a sok-sok áldozatért, akik a 2015-ös párizsi terrortámadás idején vesztették életüket, amit ő ráadásul személyesen élt át a helyszínen egy kávézóban ülve.

A Google és a Twitter szóra sem méltatták a nő vádaskodását, ellenben a Facebook szokás szerint jött a sablon szöveggel, miszerint oldalukon nincs hely a terrorizmust támogató tartalmaknak, vagy az olyan személyeknek, akik szimpatizálnak az Iszlám Állammal.

Nyilván ez így is van, azonban köztudott, hogy az említett terrorszervezet tagjai a közösségi oldalakon szervezkedtek és tartották a kapcsolatot álnevek mögé bújva, így ha közvetlenül nem is, közvetetten valóban felelőssé tehetők a történtekért.

A perek azonban nagy valószínűséggel érdemi ítélet nélkül maradnak, hiszen az online szolgáltatókhoz kapcsolódó megkereséseket az amerikai bíróságok a körülményes vizsgálatok és a törvények miatt rendre elutasítják.
3 hozzászólás

Fikarc

10 hónapja, 2 hete és 2 napja

Sok sikert neki! Kíváncsi lennék mi motiválta.

válasz erre

Harder

10 hónapja, 2 hete és 2 napja

Meglepődnék ha bármilyen hatása is lenne. Nyilván semmi közük hozzá.

válasz erre

inkognito

10 hónapja, 2 hete és 2 napja

Ez maximum figyelem felkeltésnek jó. Semmit nem fog elérni vele.

válasz erre