Több ezer webhelyet blokkoltak Oroszországban a kalózkodás visszaszorítása miatt

2018. július 24.
1.2661
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Sokan még a közelmúltban is úgy gondoltak Oroszországra, mint az államra, ahol a szerzői jogok védelme egy nem létező fogalom, vagyis bármit meg lehet találni a kalózoldalakon, ami egy időben valóban igaz volt, de a helyi hatóságok azóta összeszedték magukat.

Olyannyira, hogy a legfrissebb beszámolók szerint a moszkvai bíróság és az orosz távközlési hatóság egy közös akció részeként elérte azt, hogy több ezer weboldalt tiltsanak be, melyek jelentős része kalóztartalmakat kínált a felhasználók számára.

Sőt mi több, nem elég, hogy teljesen elnémítottak egy halom oldalt, a jelentések alapján 3400 olyan URL került tiltólistára, amit a keresőmotorokból vettek ki, lévén egy új jogszabály meghozatalával azt is elérték, hogy a keresők feketelistát állítsanak fel, amit a hatóságok szabályozhatnak.

Az új orosz jogszabályok egyébiránt meglepően alaposak lettek, hiszen a blokkolás nemcsak egy adott URL címre vonatkozik, hanem a tüköroldalakat és az alternatív címeket egyaránt tiltani lehet vele, ami valóban hatásos megoldás a kalózkodás elleni harcban, pláne a folyamatos kontroll mellett.
3 hozzászólás

Levi87

2 éve, 1 hónapja és 15 napja

Oroszok nem szívbajosak.

válasz erre

Porthos

2 éve, 1 hónapja és 15 napja

Az első lépés afelé hogy bármit betilthassanak, bárkit ellehetetlenítsenek.

válasz erre

Harder

2 éve, 1 hónapja és 15 napja

Kemény lépés, de nagyon jól tették.

válasz erre