Több bírságot fizetett tavaly a Google az Európai Unióban, mint adót

2019. február 12.
3.5491
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Egészen meglepő statisztikával szolgált a Statista csapata, akik egy látványos infógrafikával ábrázolva hozták nyilvánosságra, hogy milyen sanyarú sorsa van az Európai Unió területén a Google-nek, akik már többet költenek bírságokra, mint adófizetésre.

Ez nem meglepő, hiszen az EU tavaly ott rúgott bele a keresőóriásba, ahol csak tudott, ezáltal a versenyjogi sértések miatt rekordbírságokat kaptak, aminek meglett az eredménye, hiszen 2018-ban a Google 5,1 milliárd dolláros büntetést fizetett az EU-nak, miközben "csak" 4,2 milliárd dolláros adóköltségei voltak.

Csak érdekességképpen, a 2017-es adatok tekintetében a Google 4,3 milliárd dollárt adózott az EU területén - tehát ezen a téren nem változott sokat a helyzet -, ellenben büntetésre jóval kevesebbet költöttek, akkor még csak 2,7 milliárd dollárt.

Több bírságot fizetett tavaly a Google az Európai Unióban, mint adót - 2. kép

4 hozzászólás

KalandMester

5 hónapja, 2 hete

Az eu inkább azt járná ki, hogy new kelljen kötelezően vagy android, vagy ios oprendszerekkel használni a telefonjaimat, hanem én magam dönthessem el, hogy adott készüléken milyen op rendszert vagyok hajlandó használni.

válasz erre

CharlieFirpo

5 hónapja, 2 hete

Legalább szépen mutat a táblázatban hogy van egy nagy oszlop.

válasz erre

Porthos

5 hónapja, 2 hete

Van ez így. Be kéne tartani a törvényeket és annyi...

válasz erre

techiii

5 hónapja, 2 hete

megérdemlik

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink